Adj bele mindent,

amit tudsz!

Állásajánlatok

Karrier a kávézókban

Egy Starbucks üzletben dolgozni nagyban eltér minden más munkától. Őszinte kapcsolatokat alakítasz ki vendégeinkkel és hatással vagy mindennapjaikra. Megismered kedvenc termékeiket és a veled együtt dolgozó partnerekkel ízletes, kézzel készített italokat alkotsz meg számukra. Lehetőséged lesz önkénteskedni és segíteni a közösségnek, melynek részesei vagyunk.

Legyél valami nagyobb részese

  • Barista

  • Shift Supervisor

  • Assistant Store Manager

  • Store Manager

Barista

Baristaként a te felelősséged, hogy vendégeinknek gyors és egyedülálló szolgáltatást, illetve kiváló minőségű termékeket nyújts, továbbá az üzlet tisztán tartása is a feladataid közé fog tartozni. Csapatunk azon tagja leszel, akiknek két cél lebeg a szeme előtt minden nap: nagyszerű kávén osztozni barátaiddal és mosolyogni, hogy inspirálj másokat!

Shift Supervisor

A Shift Supervisor az alábbi két terület egyikéért felel: Product vagy Facility. A product menedzser felelős a termékek legmagasabb minőségéért és betartja az azok elkészítésésre vonatkozó sztenderdeket. Megtervezi a szállításokat, elemzi az eladásokat és az elért eredményeket. A facility menedzser felelőssége, hogy a kávézó mindig a legjobb formáját mutassa. Gondoskodik a tisztasági előírások betartásáról, a kávézó berendezéseinek helyes működéséről, és kapcsolatot épít ki a karbantartókkal. Emellett megtervezi a változó költségeket és elemzi az elért eredményeket. A shift supervisorok a saját felelősségi területükön belül képzést tartanak a partnereknek, valamint műszakot vezetnek és a bárpult mögött dolgoznak, a lehető legjobb légkört biztosítva minden nap.

Assistant Store Manager

A Starbucksnál az üzletvezető helyettes az úgynevezett People Manager, azaz a partnereinkért felelős személy. Fő feladata a csapatépítés, a képzés és a motiválás, amelynek köszönhetően a kávézóban a vendégek kiszolgálása a legmagasabb színvonalon történik. A People Manager arra törekszik, hogy a legjobb embereket vegye fel a megfelelő pozíciókba. Olyan partnereket toboroz, akik pozitív energiát közvetítenek vendégeink felé. Felelős továbbá a beosztások elkészítéséért, a munkaerőköltségek tervezéséért és ellenőrzéséért, valamint az elért eredmények elemzéséért. Műszakot vezet, a bárpult mögött dolgozik, és jó munkahelyi légkört teremt kávézójában. Sikerének kulcsa az összes partner tökéletes megismerése.

Store Manager

Az üzletvezető kiváló vendégkiszolgálást és a legmagasabb minőségű termékeket biztosítja, miközben fenntartja az optimális költségeket. Feladatai két területre összpontosulnak: az értékesítésre és a vendégekkel való kapcsolatépítésre. A Store Manager felelős a helyi marketingért, amely összhangban van a márka tevékenységével és az AmRest stratégiájával. Kapcsolatokat épít és együttműködik a helyi közösséggel. Felelős továbbá az értékesítés tervezéséért, az eredmények elemzéséért és az új megoldások folyamatos kereséséért. Az üzletvezető folyamatosan fejleszti és biztosítja csapata folyamatos fejlődését. Munkaidejének nagy részét a bárpult mögött tölti partnereivel közösen, ahol minden nap gondoskodik a vendégek elégedettségéről.

 

Képzés & Oktatás

Minden partnerünk úgy kezdi nálunk a karrierjét az üzletekben, hogy részt vesz egy bevezető képzési programban, amely a saját szerepkörén alapszik. Üzletünkben tartott képzési programjainkat az üzletben dolgozó oktatóink és coachaink vezetik, és úgy terveztük meg őket, hogy megismertessünk a Starbucks kultúrájával, és felkészítsünk a sikerre. Ezeket a képzési programokat üzleteinkben tartjuk, és lehetőséget biztosítunk a partnereknek arra, hogy munka közben tanuljanak a vezetőjük támogatásával.

01

Barista Basics

Válj képzett baristává és tégy minden pillanatot tökéletessé minden vendégük számára, minden pillanatban.

Barista Trainer

Fejleszd képességeidet a mentorálás területén.

02

Key Partner

Tanuld meg, hogyan tudod irányítani és motiválni a csapatodat.

03

Shift Supervisor

Legyél szakértő az alábbi területek egyikén: Product vagy Facility és próbáld ki magad a megrendelések tervezésében vagy a költségek optimalizálásában.

04

Assistant Store Manager

Bővítsd ismereteidet a HR területén a toborzás, csapatmotivációs módszerek, munkajogi ismeretek vagy a grafikus tervezés elsajátításával.

05

Store Manager

Tanuld meg, hogyan vezess egy üzletet azáltal, hogy felelős vagy költségek megtervezéséért, azok elemzéséért és az értékesítés növeléséért a kávézódban.

marcell

Partner történetek

Mi imádjuk a Starbucksot és biztosak vagyunk benne, hogy te is szeretni fogod! Nézd meg, mit mondanak rólunk partnereink.

 

 

Partnereink története

 

 

Dominika

Marcell

Sziasztok!

Marcellnek hívnak, 2014-ben csatlakoztam a Starbucks Magyarország csapatához egy barátnőm ajánlásával diák baristaként az egyik legnagyobb forgalmú kávézóba a Starbucks Westend csapatához. Egyetem mellett szerettem volna egy rugalmas, nyitott, lendületes és pozitív hangulatú munkahelyet, s ez már vendégként betérve is érezhető volt, így csatlakoztam. 

Karrierem kezdetén a kávé készítésen kívül megtanulhattam a tökéletes vendégkiszolgálás alappilléreit, s fejleszthettem csapatjátékos és kommunikációs kompetenciáimat. 

Lehetőséget kaptam később menedzseri szintre fejlődni, amellyel egy kávézó üzleti menedzsmentjét sajátíthattam el. Product/facility menedzserként a kávézó árukészletéért, az üzlet gépészeti és tisztasági karbantartásáért voltam a felelős. 

Az ELTE HR mesterképzésének elvégzésével párhuzamosan people manager pozícióba léphettem, amely a kávézó HR folyamataiért, csapatépítésért felel. Így a gyakorlatban is kamatoztathattam az egyetemen megszerzett tudásomat.

2019-ben pedig üzletvezető pozícióba kerültem, amely a kávézó költségeinek menedzselése mellett, az üzlet sales és vendégkörének építéséért felel. 

Azért szeretek ezen a munkahelyen dolgozni, mert szerintem a szervezeti kultúra megteremti azokat az értékeket és lehetőségeket, amelyek a 21. században nagyon fontosak a munkavállalók számára.

Marcell

Dominika

Sziasztok!

A nevem Dominika és egészen pontosan 2015.11.06-án csatlakoztam a céghez diák baristaként. Nem tudtam eldönteni, hogy mit szeretnék tanulni, ezért miden energiámat a munkába fektettem. A Fashion Street üzlete volt a második otthonom két évig és rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam, nem is említve azokat az embereket, akiket volt szerencsém megismerni, együtt dolgozni velük és őszintén a barátaimnak hívni őket.

Kezdetben nem voltam biztos abban, hogy szeretnék-e a cégen belül karriert építeni. Majd egy számomra nagyon kedves partnerrel, akivel akkor együtt dolgoztam úgy döntöttünk, hogy belevágunk a Coffee Master programba. Máig úgy gondolom, hogy ez a döntés volt az, ami a legnagyobb hatással volt a jelenlegi énemre. Számos sikerélményt köszönhetek ennek, ami annyi energiával és motivációval töltött fel, hogy úgy döntöttem, amit csak tudok, belefektetek a saját fejlődésembe, aminek nyomán másoknak is volt lehetőségem segíteni, főként a megszerzett tudásom továbbadásával. Több üzletben is dolgoztam, jelenleg azt a kávézót vezetem, ahol az egész Starbucks utazásom kezdődött.

2018-ban az a megtiszteltetés ért, hogy én képviselhettem hazánkat az EMEA Barista Championshipen Amsterdamban, amit mondanom sem kell, hogy elképesztő élmény volt. Rengeteg történetet ismerhettünk meg azoktól az emberekről, akik a háttérben dolgoznak értünk.

Büszke vagyok arra, hogy egy olyan céggel dolgozhatok együtt, ami nem csak elvesz, hanem törődik is azzal, hogy visszaadjon valamit valamilyen formában. Tudom, hogy ennél a vállalatnál minden nap egy-egy új lehetőséget, kihívást tartogat és már alig várom, hogy mik azok.

Dominika
Következő Dominika

Barista Championship

Az évente megrendezésre kerülő Starbucks Barista Championshippel az “igazi mestereinket” ismerjük el. Ezzel ünnepeljük baristáink mindennapi munkáját. Lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák kávé iránti szenvedélyüket és büszkeségüket, valamint bemutassák képességeiket.

A verseny 3 kategóriára van osztva:
  • Barista Craft

  • Signature Beverage

  • Personal Coffee Tasting

A baristák bemutatják a latte art tudásukat, megalkotják saját egyedi italreceptjüket, mely olyan összetevőket tartalmaz, amelyek bármely Starbucks üzletben megtalálhatóak és kávékóstolásokat tartanak. Mindegyik kóstolás tartalmazhat ételpárosítást, zenét vagy bármilyen érzékszervi élményt, mely fokozza a kávéélményt.

Barista Champion 2021

Zalán Bodzási

 

“A kávészenvedély egy nagyon különleges kifejezés. Az, aki már belekóstolt a kávét körülölelő színes világba, azt hiszem tudja miről beszélek, mikor azt mondom a kávéban nem csak a koffein tesz minket függővé. Aki kávéval kezd foglalkozni, betekintést nyerhet a világ legkülönlegesebb kultúráiba, végig követheti a kalandos történelmét annak az italnak, ami ma annyi kellemes pillanatnak okozója kávézóinkban.”

 

champion hu